Drijfdek

De ideale en goedkope afdekking voor ieder type silo! Wettelijk moet een mestopslagsysteem worden afgedekt. Een drijfdek kan op (bijna) elk type silo, zowel nieuw als bestaand.

Het grootste voordeel van een drijfdek is dat er geen enkele belasting op de silo wand komt. Een drijfdek is goedkoop, maar vraagt wel iets meer aandacht en onderhoud. Het water moet bijvoorbeeld wel afgepompt worden.

 

drijfdek

 

PAS Drijfdek: afmetingen en mogelijkheden

Het drijfdek is in alle mogelijke maten en diameters verkrijgbaar en is daardoor geschikt voor elk type silo.

Het drijfdek is gemaakt van versterkt (niet rekbaar) PVC van 900 gr/m2. Op zowel nieuwe als ook bestaande silo’s kan de kap prima geplaatst worden.

Het drijfdek kan worden voorzien van mixluiken om de silo te laten mixen op legen (met de zuigarm). Het drijfdek heeft een garantieperiode van 5 jaar en is voor 10 jaar (na plaatsing) goedgekeurd conform KIWA.

 

PAS Drijfdek: montage

Een drijfdek kan in één keer worden gehesen met behulp van een kraan, of ter plekke in de silo worden gemonteerd. Dit is afhankelijk van de situatie en de weersomstandigheden.

Bij het monteren in de silo wordt de folie binnen in de silo uitgevouwen. De PVC drukbuis Ø 160 mm wordt vastgezet en gelijmd in de juiste diameter binnen de silo. De PVC folie wordt hieromheen getrokken en met ingeslagen ringen en karabijnhaken op spanning getrokken met koord en 25 mm band.

Bij het eventueel hijsen van het drijfdek, wordt deze buiten de silo volledig gemonteerd en voorbereid. Met behulp van een kraan wordt de kap met banden boven de silo gehesen en in de silo gelegd. Hierbij hoeft de silo dus niet volledig leeg te zijn.

In het drijfdek worden de HDPE buizendrijvers (ontluchters) en eventuele HDPE mixluiken aan het folie gemonteerd. Dit vanwege de uitstoot van gassen.

Doordat het drijfdek geen enkele belasting op de wanden van de silo heeft, kan het in sommige gevallen verstandig zijn een drijfdek te laten monteren. Bij oudere silo’s, die niet heel lang meer mee hoeven bijvoorbeeld.

 

drijfdek_opbouw

 

Kenmerken PAS Drijfdek

 • Lage investering en eenvoudig te plaatsen
 • PVC folie (KIWA) versterkt 850gr./m²
 • PE Buizendrijvers met ontluchters
 • PE mixluik(en)

De folie is om de geheel verlijmde PVC drukbuis 160 mm gespannen door middel van ingeslagen ringen achter een koord en RVS karabijn-haken met 25 mm band en RVS ratels.

 • Geschikt voor alle vloeistoffen
 • Minder last van wind
 • Afdekking volgens BRM- BRL en HBRM voorschriften

 

Meer informatie over drijfdekken

Wilt u meer informatie over de drijfdekken en mogelijkheden van PAS mestopslagsystemen?

 • Bel met  0512-582058 met één van onze deskundige adviseurs
 • Of bel rechtstreeks met één van onze vertegenwoordigers Berend Jan Woltinge (06-13353506) of Jaap Veenstra (06-22495136)
 • Vul ons contactformulier in (om een informatie aan te vragen)
 • Vraag een vrijblijvende offerte aan
 • Brochure downloaden (rechtermuisknop, ‘opslaan als’) over drijfdekken